Står på en alpetop: SMS-storm og data-lavine

Selfies med skihjelm og ”hvor er du?”-beskeder sendes flittigt med frosne fingre, når vi står i liftkøen eller på skibakkens øverste tinde.

En sammenligning af data- og sms-trafikken i henholdsvis uge 4 og vinterferien i uge 7 viser tydeligt, at vores smartphone er uundværlig, når vi skal holde styr på hinanden i skiterrænnet eller lægge misundelsesværdige billeder på Facebook.

Generelt skete der i uge 7 en regulær fordobling af antallet af sms’er, der blev sendt i de fem mest populære skiferielande: Østrig, Frankrig, Italien, Norge og Sverige.

De største udslag registreredes i Frankrig, hvor antallet af sms-beskeder blev mere end tredoblet fra uge 4 til uge 7.

I en normal uge er der naturligt størst dansk sms-aktivitet i Norge og Sverige, men i uge 7 blev begge vores skandinaviske nabolande overhalet af de alpine skidestinationer Østrig og Frankrig.

Også på datasiden slår danskernes vinterferievaner markant ud på mobilmålingerne. Det er oplagt, at brugen af de populære ski-apps samt opdateringer på sociale medier er årsagen til, at datatrafikken i både Østrig og Frankrig blev mere end fordoblet i vinterferien. I Sverige var stigningen på 90 procent, mens datatrækket i Norge steg med 70 procent.

- Smartphones giver i dag helt nye muligheder, når vi er på skiferie. Accelerometer og GPS i smartphonen gør, at man via apps eksempelvis kan måle hastighed og længde af sin tur, eller hvor stejl pisten er. Derudover er det oplagt at bruge apps til vejrudsigter, sne-forhold og selvfølgelig som middel til at dele sine oplevelser via sociale medier – og det har danskerne tydeligvis gjort i stor stil, siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telias mobilforretning.

Top 5: Hvor mange flere sms’er blev der sendt på skidestinationerne i uge 7 sammenlignet med uge 4?

Frankrig 202 pct.
Italien 171 pct.
Østrig  158 pct.
Sverige  66 pct.
Norge 18 pct.

Kilde: Telia

Dagens Gossip