Stabile Chr. Hansen overrasker positivt i andet kvartal

Ingredienskoncernen Chr. Hansen overrasker sjældent i sine regnskabsmeddelelser, og regnskabet for første halvår af det forskudte regnskabsår 2015/16 er heller ingen undtagelse.

Tallene hælder dog umiddelbart til den positive side, når man sammenligner med analytikernes estimater.

Omsætningerne for de tre forretningsdivisioner ligger højere end forventet, og den organiske vækst i kvartalet endte i den høje ende på 12 procent.

Driftsresultatet endte på 117,9 millioner euro, svarende til en fremgang på 23 procent sammenholdt med samme periode sidste år.

- Resultaterne for første halvår 2015/16 var opmuntrende med kraftig vækst i Food Cultures & Enzymes og Natural Colors og en markant forbedring af rentabiliteten i begge divisioner.

- Den beskedne vækst i Health & Nutrition var ventet, og vi forventer større vækst i denne division i andet halvår, siger adm. direktør Cees de Jong i en pressemeddelelse.

Der er sammenlagt opnået en organisk vækst i koncernen på 13 procent i første halvår. Det har fået ledelsen til at opjustere forventningerne til året en smule i forhold til meldingerne efter første kvartal.

Nu ventes en organisk omsætningsvækst på 10-12 procent mod tidligere 9-11 procent.

Chr. Hansen har i andet kvartal afsluttet opkøbet af Nutritional Physiology Company, der kostede 185 millioner dollar og har specialiseret sig i mikrobielle løsninger til husdyrindustrien.

Den danske koncern er blandt verdens førende inden for fødevareingredienser som farvestoffer, enzymer og bakterier.

Selskabet blev grundlagt i 1874 og har hovedsæde i Hørsholm. Sammenlagt er der 2600 ansatte i Chr. Hansen fordelt på mere end 30 lande.

/ritzau/

Dagens Gossip