Stadig ingen aftale mellem Grækenland og kreditorerne

Der er stadig ingen aftale mellem Grækenland og de internationale kreditorer kort før starten på endnu et møde mellem eurolandenes finansministre torsdag eftermiddag i Bruxelles.

Kreditorerne har givet Grækenland et ultimatum for at få en troværdig græsk reformplan på bordet torsdag, skriver flere internationale medier.

På eurogruppens fjerde møde på blot en uge ligger der nu to dokumenter: Ét fra Grækenland og ét fra de tre institutioner - EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond - der forhandler på vegne af de internationale kreditorer.

Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, siger, at der ikke er gjort fremskridt, men at forhandlingerne har "bevæget sig baglæns".

- Der er overhovedet ikke noget nyt på bordet, siger Schäuble ved ankomsten til mødet.

Formanden for eurogruppen, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, siger, at han forventer "hårdt arbejde" på eurogruppens nye møde.

- Det eneste, vi har med til eurogruppen, er det, institutionerne har skrevet sammen. Grækerne har ikke tilsluttet sig det, så nu må vi høre fra grækerne, hvilke idéer de har. Hvad de kan gå med til, og hvad de ikke kan gå med til. Og så må vi tage det derfra, siger Dijsselbloem.

Den østrigske finansminister, Hans Jörg Schelling, siger, at Grækenland har afvist ethvert kompromis og hele tiden er kommet med nye ønsker.

- Jeg synes, det er helt utroligt, så skødesløst den græske regering behandler sine sager, siger Schelling, der mener, at tiden er ved at være inde til at "tænke på alternativer" til et kompromis med Grækenland.

Målet på eurogruppens møde er at blive enig med Grækenland om en stribe reformer, der skal forbedre den græske økonomi, inden landets nuværende støtteordning udløber 30. juni.

Samme dag skal de økonomisk pressede grækere betale 1,5 milliarder euro til Valutafonden, og det er penge, de næppe har uden en aftale, der udløser udbetaling af flere lån.

/ritzau/

Dagens Gossip