Stadig kø: Skader på brændt Lillebæltsbro er undersøgt

Trafikken over Lillebælt har tirsdag morgen og formiddag været plaget af et uheld på broen i nattens løb med lange køer til følge.

Politiet frygter, at broen er blevet beskadiget ved uheldet, hvor en lastbil udbrændte, og har haft en ekspert ude for at besigtige skaderne.

Efter ekspertvurderingen har man nu besluttet at åbne to kørebaner i hver retning. Det vil ske omkring klokken 14.30, efter at der er blevet etableret et midlertidigt autoværn på broen.

Ifølge Vejdirektoratet er der behov for en del reparationsarbejde på de forskellige broelementer. Men broen er dog ikke hårdere medtaget, end at den kan holde til at have to åbne vognbaner i begge retninger.

Broen var efter uheldet lukket i vestlig retning, mens kun én kørebane i østlig retning var åben. I morgentimerne valgte man dog at åbne for trafik i vestlig retning og åbnede to kørebaner. Normalt er der tre kørebaner i hver retning.

Problemerne på broen har forårsaget lange køer for bilister, som kører fra Jylland mod Fyn.

Værst har det været for biler, som kommer sydfra fra Kolding. Her tager det ifølge politiet tirsdag eftermiddag op mod halvanden time at krydse broen.

Bilister, som kommer ad motorvejen fra Vejle skal regne med en kø på en halv time.

Samtidig meldes der om tæt trafik gennem Middelfart i retning mod det øvrige Fyn. Ifølge politiet skulle trafikken mod Jylland glide.

/ritzau/

 

Dagens Gossip