Stadig tillid til suveræne Jamaica

Forude venter både 200 meter og 4x100 meter stafet for begge køn, og her er ø-statens smilende atleter favoritter til at hente en stor del af metallet.

Set i lyset af et forår, hvor doping-fælden klappede om jamaicanske sprinterstjerner som Asafa Powell, Sherone Simpson og Veronica Campbell-Brown, er der nu en naturlig skepsis overfor de mange medaljer, som Usain Bolt. og co. løber med.

Dansk Atletik Forbunds sportschef Thomas Bøgh fastholder dog, at han stadig har tillid til de jamaicanske løbere til trods for et forår, hvor der er sået tvivl om deres resultater.

- Man er uskyldig, indtil andet er bevist. Vi kan ikke vide, hvor udbredt brugen af doping er på Jamaica, men der er forskellige træningsmiljøer derovre, og det ser ud til, at doping-sagerne opstår omkring nogle bestemte trænere. Jeg har ingen grund til at mistænke de løbere, der er med her i Moskva, men det er klart, at foråret stiller Jamaicas løbere i et andet lys, og vi forventer, at Jamaicas atletikforbund og antidopingmyndighder tager de fornødne skridt for at rydde op i det her.

I løbet af foråret og forsommeren har atletikken været ramt af mange dopingsager både i Rusland og Tyrkiet samt hos de nævnte sprintere fra Jamaica og Bolts førsteudfordrer, Tyson Gay.

- På den ene side er jeg glad, hver gang, at fælden klapper, for så er der en mindre, der snyder og tager æren for os, der arbejder hårdt for at vinde rent. Det tyder på, at der er et oprydningsarbejde, som er ved at gå i gang.

- På den anden side er det her alvorligt, og der skal sættes ind, for ellers bliver sporten ødelagt på den lange bane. Jeg ved godt, at det ikke er en ren sport, og der er nogle disciplingrupper, der er mere betændte end andre. Jeg er muligvis naiv, men jeg tror på, at vi er på vej i den rigtige retning, siger den danske sportschef.

Dagens Gossip