Stadionmorderen tiltalt for vold igen: Ven tager skylden

Den nu 21-årige Rasmus Popenda er sammen med kammeraten Kasper Larsen tiltalt for at have opsøgt en mand midt i 20-erne foran Fælleshuset i Aalborg 2. juni.

Her stak de hver manden et knytnæveslag i ansigtet. Efter slagene skubbede Rasmus Popenda hårdt til offeret, som faldt om og slog hovedet ned i en kantsten. Det gav en tre centimeter lang flænge i baghovedet.

Sådan lyder i hvert fald anklageskriftet. Men Kasper Larsen nægter, at Popenda skulle have slået.

- Rasmus og jeg var taget derud for at konfrontere manden med, at han havde truet Rasmus' lillebror. Da Rasmus så ville tale med ham, begyndte han at opføre sig truende, og jeg slog ham. Da han forsøger at tage fat i Rasmus, skubber han ham væk, og han falder ind i væggen, hvor han får en flænge i hovedet. Men det var mig, der slog - ikke Rasmus, siger Kasper Larsen til tv2.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Rasmus Popenda var kun 15 år, da han i 2007 bankede den 48-årige familiefar Henrik Bjerremand Kristensen til døde. Han stjal 20 kroner og trak efterfølgende liget hen under skæret fra en lygtepæl, så han kunne filme sit offer.

Det kostede ham i første omgang fire års fængsel, men det blev senere skærpet til syv år i landsretten.

Han blev løsladt et år før tid, men resten af straffen skal afsones, hvis han bliver kendt skyldig i den nye voldssag.

LÆS OGSÅ: Bankede familiefar ihjel som 15-årig: Nu er han tiltalt for ny vold

Kammeraten Kasper Larsen nægter dog, at han tager skylden, så Popenda kan slippe for en lang fængselsstraf.

- Jeg vil ikke tage skylden for noget, Rasmus har gjort. Jeg har heller ikke lyst til at blive dømt for det her, men det var altså mig, der gjorde det, siger han.

Retssagen mod de to kammerater starter 1. august.

Dagens Gossip