Stækket Intel tror på fremtiden

Det faldende PC-salg gør nu ondt på verdens største chipproducent, amerikanske Intel, som forudser, at omsætningen vil dale med op til otte procent i dette kvartal og derfor skærer ned på sine udgifter.

Intel sidder på henved 80 procent af verdensmarkedet for computerchips men rammes ligesom de klassiske PC-producenter af, at folks penge til teknologi i dag bruges på smartphonetelefoner og tavle-PCer, som begge ikke har chips fra Intel. PC-salget - altså af bærbare og stationære PCer - oplevede i første kvartal i år det største fald til dato, nemlig på 14 procent.

Ny chip skal skabe lys

Intels regnskab for årets første tre måneder viser et omsætningsfald fra 12,91 milliarder dollars for et år siden til nu 12,58 milliarder dollars, men chipgiganten forventer dog, at april-juni-kvartalet vil give en omsætning på 12,9 milliarder dollars plus/minus en halv milliard dollars. Det er groft sagt uændret fra sidste år eller betyder et fald på op til otte procent. Overskuddet i første kvartal 2013 blev på 2 milliarder dollars, et fald på hele 17 procent, men det svarede til forventningerne.

Intel håber at kunne blæse PC-salget i gang igen gennem den nye type af ultrabærbare og superlette computere, de såkaldte ultrabooks, hvis designkrav Intel står bag, men som alle de store producenter nu leverer. Intel er snart klar med en ny Haswell-chip, der igen skrumper i størrelse men vokser i ydelse og derfor vil være interessant for producenterne af de ultrabærbare, da den samtidig vil spare strøm - en akilleshæl for enhver bærbar computer.

Kun lille tab

Haswell-chippen og forventningen om en bedring i verdensøkonomien får Intels finansdirektør, Stacy Smith, til at anslå positive toner for andet halvår.

Netop på grund af Intels betragtelige markedsandel plejer regnskaberne - og ikke mindst forventningerne - at være et ganske godt fingerpeg om, hvordan teknologibranchen har det.

Intel-aktien mistede da også kun omkring en procent i værdi på børsen i går som følge af regnskabet.

 

 

 

Dagens Gossip