Stærk afslutning sender Kjeldsen helt frem i US Masters

Den danske golfspiller Søren Kjeldsen er med helt fremme i US Masters, efter at han leverede en forrygende afslutning på første runde af majorturneringen.

Kjeldsen gik de 18 huller i samlet tre slag under par efter at have lavet fire birdies på de sidste syv huller på den svære Augusta-bane i Georgia. Det rækker til en foreløbig delt fjerdeplads.

- Det var sjovt i dag, skriver Søren Kjeldsen på Facebook og tilføjer et billede af sit scorekort.

Den 40-årige nordjyde er eneste dansker, der er med i turneringen. Efter de første syv huller torsdag var der dog ikke meget, der tydede på, at han ville føre de danske farver langt frem på scoreboardet.

Bogeys på både sjette og syvende hul sendte danskeren ned i feltet, men han kom straks tilbage med en birdie på ottende hul.

På de sidste ni huller var der ingen slinger i valsen for danskeren, der er nummer 44 i verden. På hul 12, 14, 16 og 17 leverede han birdies på baggrund af gode indspil og sikre put i ellers blæsende omgivelser.

Faktisk var han millimeter fra også at sænke et flere meter langt birdieput på 18. hul, hvilket ville have sendt ham op på en delt andenplads. Kjeldsens hidtil bedste placering i Masters er en 30.-plads i 2010.

US Masters føres af den forsvarende mester, 22-årige Jordan Spieth fra USA, der gik første runde af turneringen i seks slag under par. Vinder han igen i år, kan han blive den yngste spiller nogensinde til at forsvare Masters-titlen.

På en delt andenplads ligger newzealænderen Danny Lee og ireren Shane Lowry i fire under par. Søren Kjeldsen deler fjerdepladsen med store navne som Sergio Garcia, Justin Rose og Ian Poulter.

Danskeren teer ud til anden runde klokken 16.32 dansk tid fredag.

Vinderen af US Masters får søndag lov til at iføre sig den prestigefyldte grønne jakke uden for Augustas klubhus.

Derudover kan sejrherren stikke 1,8 millioner dollar i inderlommen. Det er knap 12 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip