Stærk anden halvleg hiver FC København ud af krisen

13/09/2015

De snigende krisetegn i FC København er udvisket, og troen på den dyrt indkøbte offensiv har fået ny berettigelse, efter at københavnerne søndag besejrede AaB med 4-2 i en forrygende superligakamp i Telia Parken.

Sejren var FCK's første i fem kampe i den hjemlige liga, og spillerne vil formentlig tage en masse moral og godt humør med fra en meget omskiftelig eftermiddag i nationalarenaen.

Der er nemlig intet, der kommer let til FCK'erne i øjeblikket, fordi det stadig er for let at skabe chancer mod holdet.

To gange var Ståle Solbakkens mænd bagud mod AaB, men det, der meget let kunne have endt i en begyndende krise, sluttede som noget, der kan vise sig at være et vendepunkt.

Det må have været ekstra tilfredsstillende for Solbakken, at tre af hans ellers målfattige offensivspillere, Andreas Cornelius, Kasper Kusk og Nicolai Jørgensen, fik scoret.

Sejren faldt også på et tørt sted for publikum, der troppede op i Telia Parken med tyndslidt tålmodighed og bannere med alvorstunge opfordringer til spillere og træner om at tage sig sammen.

Men efter blot 10 minutters spil faldt alle de gode intentioner til jorden med et brag, da en af hjemmeholdets mest erfarne folk bragte sine holdkammerater i forlegenhed.

Målmand Stephan Andersen ville rutinemæssigt plukke et harmløst indlæg ned, men fik fumlet bolden ned på sine egne ben, og så kunne Thomas Enevoldsen sætte den gratis chance i det tomme mål.

Da peb publikum af den uheldige landsholdsreserve, men det hjalp på humøret, at Cornelius kort efter flot headede udligningen ind efter hjørnespark.

Det var forwardens første superligascoring siden hans alvorlige ankelskade i foråret, men den blev ikke startskuddet til noget tungt pres i en første halvleg, hvor AaB's keeper Nicolai Larsen havde meget lidt at bestille.

I stedet fik de velspillende gæster sat Lukas Spalvis i scene, og den målfarlige litauer afsluttede et nydeligt angreb ved at score fra en spids vinkel.

Buhråb og piberi fulgte hjemmeholdet til pausen, men Solbakken hev Peter Ankersen ud, og holdkammeraterne kom stålsatte på banen og leverede 45 stærke minutter.

Blot få minutter efter sidebyttet sendte Kusk et præcist indersidespark i nettet, og lidt senere vendte det hele på hovedet, da kampens store spiller, Nicolai Jørgensen, afsluttede et flot angreb med et hovedstødsmål.

At AaB's Kasper Pedersen 20 minutter før tid kom til at lave selvmål, var blot en understregning af, at hjemmeholdet nu havde fået medvind.

Benjamin Verbic leverede et solidt indhop som afløser for skadede Federico Santander, og pludselig var kun store smil på lægterne i Parken.

Med sejren forlader FCK den noget uvante niendeplads i ligaen og rykker op som nummer fire med 12 point. AaB har to point færre.