Stærk anden halvleg sender Viborg-kvinder i pokalfinale

10/11/2015

Team Tvis Holstebro gik ind til pokalsemifinalen hjemme mod Viborg med fire ligasejre på stribe og en tredjeplads i ligaen i ryggen, men et ellers skrantende Viborg-hold fandt melodien tirsdag aften i Holstebro.

På en flot anden halvleg vandt holdet fra domkirkebyen med 27-24 og er klar til finalen.

Hjemmeholdet kom godt fra land og tog en føring på 6-3, inden Viborg-holdet fik gang i angrebsspillet og gjorde det til en tæt kamp.

Holdene fulgtes ad resten af halvlegen, og med 13-12 i Tvis Holstebro-favør ved pausen var alt åbent inden de sidste 30 minutter.

De grønblusede gæster kom fantastisk ud efter pausen, hvor Rikke Poulsen i målet stod blændende, og i den anden ende klikkede angrebet.

Viborgenserne vandt det første kvarter af anden halvleg med hele 9-4, og dermed kunne de tage en føring på fire mål med ind i kampens sidste fjerdedel.

Med under ti minutter igen var føringen oppe på fem mål, og det begyndte at dufte kraftigt af en gevinst for den stolte traditionsklub, som ellers slås med at finde niveauet i Dame Håndboldligaen. Her er holdet blot nummer ni.

En udvisning til Rikke Skov med små fire minutter igen bragte spænding tilbage i opgøret, men Tvis Holstebro kom ikke tættere på en to måls difference.

Til slut vandt Viborg med 27-24.

Mens Tvis Holstebro dermed missede chancen for at få det første trofæ i klubbens historie, er Viborg nu kun en enkelt sejr fra at hjemføre det 25. hjemlige trofæ.

Holdet står noteret for 14 DM-titler og ti pokaltriumfer. I pokalfinalen venter enten mestrene fra FCM Håndbold eller vicemestrene fra Team Esbjerg. De to hold spiller semifinale onsdag.