Stærk belgier vinder første bjergetape foran Fuglsang

12/05/2016

Den belgiske Lotto Soudal-rytter Tim Wellens var stærkest, da 6. etape af Giro d'Italia torsdag bød på 165 kilometer til Roccarosa i det, der var løbets første bjergetape.

Det var første gang, at den 25-årige belgier vandt en etape i en grand tour. Han kørte solo på de sidste 15 kilometer og vandt en suveræn sejr.

Men set med danske øjne var det endnu mere interessant, at Astana-danskeren Jakob Fuglsang viste fremragende takter og tog andenpladsen på etapen 1 minut og 19 sekunder efter Wellens.

Også i den samlede stilling er Fuglsang nu på andenpladsen. Han er kun overgået af hollænderen Tom Dumoulin (Giant), der har 26 sekunder ned til Fuglsang.

Netop Dumoulin kørte stærkt til sidst og sluttede på etapen kun tre sekunder efter danskeren.

- Angrebet var planlagt. Jeg er tilfreds, selv om jeg gerne ville have haft mere afstand til Dumoulin. Men det er godt for moralen at køre godt på den første afslutning opad, siger Fuglsang til TV 2 Sport.

Tidligt på etapen kom et udbrud af sted, og da det med mindre end 30 kilometer tilbage havde et forspring på mere end otte minutter, tydede alt på, at vinderen skulle findes blandt udbryderne.

Tim Wellens var den store favorit i udbruddet, og med 15 kilometer tilbage sagde han farvel til italieneren Alessandro Bisolti (Nippo-Vini Fantini), Laurent Didier (Trek-Segafredo) fra Luxembourg og albaneren Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Southeast).

På det tidspunkt havde Wellens knap fem minutter ned til feltet, hvor Astana havde sat sig frem for at sætte tempo.

Det brugte Jakob Fuglsang som afsæt til at angribe. Han skabte hurtigt et hul på 30 sekunder til feltet.

Da han øgede til 40 sekunder, var han på det tidspunkt virtuelt i løbets førertrøje. Han formåede dog ikke at holde afstanden på de sidste kilometer opad.

Men han havde kræfter til at vinde spurten om etapens andenplads foran russeren Ilnur Zakarin fra Team Katusha.

Først et stykke tid derefter kom et par af løbets største favoritter Vincenzo Nibali (Astana) og spanske Mikel Landa fra Team Sky i mål.

I den samlede stilling ligger Nibali på niendepladsen 47 sekunder efter Dumoulin.