Stærk billedserie viser, hvilket tøj kvinder havde på, da de blev voldtaget

Skræmmende nok forkommer det stadig, at kvinder, der er blevet udsat for seksuelle overgreb eller voldtægt, bliver mødt med spørgsmål om deres påklædning, da forbrydelsen skete. For kvindens tøj må da være en medvirkende årsag til, at hun er blevet forudlempet?

Nej, mener fotografen Katherine Cambareri, der med en ny fotoserie ved navn “Well, What Were You Wearing?" ønsker at slå fast, at kvinders påklædning ikke medfører voldtægt eller seksuelle overgreb.

Foto: Katherine Cambareri.

Katherine Cambareri, der er færdiguddannet som fotograf på Arcadia University i Pennsylvania i næste måned, har taget billeder af det tøj, som en stribe kvinder bar, da de blev krænket. Det skriver Metro.

Foto: Katherine Cambareri.

Billederne viser, at de fleste af ofrene havde ganske almindelig hverdagstøj eller meget afslappet tøj på, da forbrydelsen skete.

Foto: Katherine Cambareri.

Ideen til billedserien kom, da Katherine læste bogen “Missoula” af Jon Krakauer, som handler om hvordan sager om seksuelle krænkelser bliver behandlet, hvilket gjorde hende vred.

Foto: Katherine Cambareri.

- Bogen åbnede virkelig mine øjne for, hvad ofrene bliver beskyldt for, og spørgsmålene ofrene bliver stillet, såsom om de havde drukket, og hvad de var iført på gerningstidspunktet. Spørgsmål som disse bliver stillet for at beskytte overfaldsmanden snarere end ofret. Jeg finder det tåbeligt, at ofre til tider bliver beskyldt for ting, før end de selv har mulighed for at fortælle deres historie, forklarer Katherine Cambareri.

Foto: Katherine Cambareri.

Katherine Cambareri fandt ofre, der gerne ville låne deres tøj ud, ved at lede på Facebook.

Foto: Katherine Cambareri.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip