Stærk slutspurt giver Kolding Champions League-point

23/11/2014

Storholdet fra Flensburg fik store klø mod håndboldmændene fra KIF Kolding København, og FC Barcelona klarede kun uafgjort mod det danske klubhold.

Søndag blev det så uafgjort 30-30 mod polakkerne fra Wisla Plock, der på papiret er et svagere hold end Flensburg og Barcelona, men flot fra sig i Brøndby.

De polske spillere fejrede det uafgjorte resultat som noget nær en sejr, men som kampen forløb, var det nok danskerne, som skulle være mest glade for at få et point ud opgøret.

Kampen lugtede nemlig af dansk nederlag. Hjemme i Brøndby var KIF Kolding København bagud med fire mål gennem store dele af anden halvleg.

Men så reducerede Lasse Andersson med syv minutter tilbage til 26-28. Kim Andersson fulgte op minuttet efter med sit kun andet mål i kampen, og så udlignede Torsten Laen på en kontra opsnappet i Wisla Plocks næste angreb til 28-28. Dermed var der drama for alle pengene i Brøndby.

Kim Andersson brækkede to fingre i sidste uges kamp i Polen, men træner Aron Kristjansson valgte alligevel at bruge svenskeren.

Den beslutning var svært at forstå i første halvleg, for Kim Andersson virkede ikke parat til at tage de hårde kampe og løbe risikoen for sammenstød med det polske forsvar.

Han ventede helt til begyndelsen af anden halvleg før han scorede sit første mål med udligningen til 16-16. Ikke desto mindre tog han revanche, da det havde allermest betydning med et mål til 29-28.

Kolding Københavns måske mest afgørende spiller var dog den unge Lasse Andersson. Han stod for syv scoringer, og var blandt andet manden, der bragte hjemmeholdet foran 30-29 i slutfasen.

Det var også Lasse Andersson, som forsøgte at score direkte på frikast efter tidens udløb. Hans forsøg endte i de polske parader.

Trods pointtabet har KIF Kolding København stadig gode muligheder for selv at afgøre sin skæbne i det videre gruppespil i Champions League.

Næste søndag møder KIF Kolding København Flensburg-Handewitt lige syd for den dansk-tyske grænse.