Stærke belgiere sender AaB mod europæisk exit

19/02/2015

Deltagelsen i Europa League har givet AaB millioner i kassen og det nordjyske publikum store oplevelser, men der skal ske vilde ting, hvis ikke festen er forbi i næste uge.

Et vinterrustent AaB-hold tabte efter en halvsløj indsats torsdag aften med 1-3 på hjemmebane til den belgiske klub Club Brugge, der har gjort sig til specialist i at gøre det af med danske modstandere.

Kenneth Emil Petersen stod som symbolet på en trist dansk aften, da han efter en times spil helt upresset kom til at sende bolden i eget net til Club Brugges tredje scoring.

Efter sejre over Brøndby og FC København tog belgierne dermed deres tredje sejr på dansk grund i denne Europa League-sæson og viste sig trods flere afbud som et klassehold med stor indbyrdes forståelse.

Fundamentet til AaB-nederlaget blev lagt i løbet af fire sure minutter midt i første halvleg, hvor hjemmeholdets defensiv kapitulerede to gange.

Først headede centerforwarden Obbi Oularé bolden ind bag Nicolai Larsen fra kort afstand, og kort efter fordoblede Lior Refaelov føringen med et præcist langskud.

Refaelov fik alt for meget plads i rummet mellem AaB's forsvar og midtbane, hvor afstemningen mellem Nicolaj Thomsen og Rasmus Würtz haltede i første halvleg.

Talentfulde Thomsen vikarierede for den syge Kasper Risgård, og den sædvanlige kantspiller havde svært ved at finde sig til rette i minefeltet på midten, hvor nordjyderne ofte var i undertal.

I pausen tog træner Kent Nielsen konsekvensen af problemerne og satte rutinerede Thomas Augustinussen ind som makker til Würtz, hvorefter Thomsen kunne komme ud på den venstrekant, hvor han føler sig mere tryg.

AaB'erne var på forhånd handicappet - som danske hold altid er i første Europa Cup-runde efter jul - af, at den hjemlige liga endnu ikke er begyndt.

Det kneb da også med såvel præcisionen i afleveringerne som timingen i løbene, og efter gæsternes to scoringer var den indledende optimisme suget ud af hjemmeholdet.

Selv om både Nicolaj Thomsen og Nicklas Helenius havde gode afslutninger i anden halvlegs indledning, havde man ikke for alvor indtrykket af, at Club Brugge-spillerne følte sig på hælene.

Kenneth Emil Petersens selvmål kastede iskoldt vand på AaB's kortvarige opblussen, og de mange tilrejsende Club Brugge-fans havde en fest med at synge smædesange mod ligarivalen Anderlecht.

Nicklas Helenius reducerede på straffespark 20 minutter før tid som en lille dansk opmuntring, men det er tvivlsomt, om aalborgenserne selv tror på, at der dermed er kommet en sprække i porten til 1/8-finalen.

De to hold spiller returkamp i Belgien på torsdag i næste uge.