Stærke billeder: Heltemodig politimand fælder selvmordsbomber lige før eksplosion

En video, som angiveligt er optaget med lufthavnens overvågningskameraer, viser folk løbe væk fra stedet i panik.

En af gerningsmændene kommer til syne bag dem, før han pludselig falder til jorden - ifølge øjenvidner fældet af et skud fra en tyrkisk politimand. Det skriver Daily Mail.

På videoen ses politimanden derefter løbe hen til den sårede terrorist, der ses vride sig af smerte, inden han pludselig skynder sig væk fra stedet. Derefter sker eksplosionen og skærmen går i sort.

Læs mere: Tyrkisk premierminister: 36 dræbt i lufthavn i Istanbul

Tre gerningsmænd angreb lufthavnen kort før kl. 21 tirsdag aften og skød omkring sig, før de sprang sig selv i luften. Mindst 36 mennesker blev ifølge de tyrkiske myndigheder dræbt, mens mere end 147 blev såret ved det blodige angreb.

To af gerningsmændene udløste deres bomber inde i terminalen - herunder gerningsmanden i videoen, mens den tredje angiveligt sprang sig selv i luften på en parkeringsplads.

Ifølge den tyrkiske statsminister Binali Yildirim peger foreløbige indikationer på, at det er Islamisk Stat, der stod bag angrebet. Men der er endnu ingen, som officielt har påtaget sig ansvaret for det.

Læs mere: Borgerservice: Intet tyder på sårede danskere i Istanbul

De fleste ofre var tyrkiske statsborgere, men der var også andre nationaliteter iblandt. Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der ingen oplysninger om, at der skulle være danskere blandt de omkomne eller sårede.

Det vides endnu ikke, om politimanden på optagelserne nåede i sikkerhed, før bomben sprang i luften, eller om han selv blev ramt af eksplosionen.

Se overvågningsvideoen herunder. Vi skal advare om stærke billeder!

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip