Stærkt comeback sender Tottenham videre i FA Cup

14/01/2015

Christian Eriksens klub, Tottenham, er klar til 1/16-finalen i den engelske pokalturnering med en 4-2-sejr over Burnley i onsdagens omkamp på White Hart Lane.

Men der skulle en kraftanstrengelse til at sikre London-holdet adgang til næste runde efter en frygtelig start på kampen mod Premier League-oprykkerne.

Uden Eriksen og flere andre stamspillere kom Tottenham nemlig bagud med 0-2 i løbet af blot otte minutter, da først Marvin Sordell og derefter Ross Wallace scorede for gæsterne.

Men inden panikken nåede at brede sig, reducerede den brasilianske midtbanespiller Paulinho til 1-2, og lige før pausefløjtet fik Etienne Capoue skabt ro med sin udligning.

Manager Mauricio Pochettino havde også valgt at spare den brandvarme angriber Harry Kane, som blev erstattet af Roberto Soldado, men det betød ikke, at det kneb med målscoringen.

Den rumænske forsvarer Vlad Chiriches bragte hjemmeholdet foran 3-2 lige efter pausen, og kort efter øgede Danny Rose til slutresultatet 4-2 i en kamp, der vendte fuldstændig på hovedet.

Med sejren er Tottenham mellem de sidste 32 hold i turneringen og møder nu Leicester i næste runde, der skal afvikles i weekenden 24.-25. januar.

Videre er også en af sæsonens mest positive overraskelser, Southampton, der onsdag vandt med 1-0 på udebane over Ipswich. Shane Long stod for sejrsmålet i kampens 19. minut.

Southampton møder Crystal Palace i næste runde.