Stærkt kvartalsoverskud fra Tryg

"Resultatet for 1. kvartal 2013 viser et tilfredsstillende resultat af forsikringsvirksomheden og et højt investeringsafkast. Forsikringsresultatet er forbedret med 39 pct. på trods af højere udgifter til storskader og et lavere renteniveau," skriver Tryg i sin kvartalsmeddelelse.

Målt på det forsikringsmæssige nøgletal combined ratio nåede Tryg ned på 90,3 i kvartalet, hvilket udtrykker, at Tryg tjener knap 10 kr. for hver 100 kr., der kommer ind som præmier. Resten går til erstatninger og omkostninger, og i det tilsvarende kvartal i 2012 lød combined ratio på 93,8.

Tryg har en ambition om at nå ned på 90 for hele 2013, og det svarer til en forrentning af egenkapitalen efter skat på 20 pct. - et svimlede højt tal i forhold til f. eks. bankerne, hvor en af de mest overskudsgivende blandt storbankerne, Nordea, sidste år nåede op på 11,6 pct. og har en ambition om at nå op på 15 pct.

Trygs fremgang er nået på trods af, at præmieindbetalingerne skrumpede en smule i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

»Resultatfremgangen er sket til trods for, at præmieindtægterne faldt med 2,5 pct., hvilket afspejler de forventede effekter af lønsomhedsfokus i Erhverv og Industri samt et højt niveau af tilbagebetalinger på ordninger med overskudsdeling i Privat,« skriver Tryg i en meddelelse.

Koncenchef Morten Hübbe uddyber i meddelelsen, at fremgangen primært skyldes bedre skadesindkøb og interne forbedringer - altså en trimning af omkostninger, når kunderne skal have erstatninger samt en trimning af koncernen.

Set fra kundernes synsvinkel er der udsigt til et større spænd i priserne samt et ønske fra Tryg om at forebygge skader.

»...derfor er der fortsat fokus på forbedret prisdifferentiering, og både Privat og Erhverv er godt i gang med at omtegne kunder til nye og tidssva­rende vilkår. Et andet fokusområde er at forebygge skader og købe bedre ind på kundernes vegne. Her tilbyder Tryg både et kældertjek, der sammen med god rådgivning skal hjælpe kunderne til at forebygge vandskader, samt hjælp til forebyggelse af indbrud,« skriver Tryg i regnskabsmeddelelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip