Stærkt regnskab: Microsoft tjener godt på tablets og Xbox

Skrevet af admin

24/01/2014

Dagens topnyheder

Verdens største softwarefirma Microsoft kommer stærkt ud af sit forskudte andet kvartal med et regnskab, der er bedre end forventet.

I det seneste kvartal fik den amerikanske gigant et nettoresultat på 6,56 milliarder dollar mod 6,38 milliarder dollar i samme periode året før.

Især salget af selskabets Surface-tablets er mere end fordoblet fra forrige kvartal til en værdi af 893 millioner dollar. Også salget af videospilkonsollen Xbox er gået godt - 7,4 millioner er solgt i kvartalet - over halvdelen er Xbox One.

- Vores kommercielle segment fortsætter med at overhale det samlede marked, og vores enheds- og forbrugersegment havde et fantastisk ferie-kvartal, siger den afgående Microsoft-topchef, Steve Ballmer.

Han meddelte i august sidste år, at han ville træde tilbage inden for et år. Men der er fortsat ingen meldinger om, hvem der skal overtage ansvaret for softwaregiganten.

Microsoft har tidligere antydet, at jagten på en afløser til Steve Ballmer ville være slut i starten af 2014.

Ballmer var klassekammerat og ven til Microsoft-stifter Bill Gates, da de gik på Harvard Universitetet i 1970'erne. Ballmer overtog posten som topchef i softwaregiganten i 2000.

Da Ballmer satte sig i stolen som topchef, var Microsoft den ubestridte førerhund i teknik-sektoren og verdens største selskab, når man måler på markedsværdi.

Men i de senere år har kerneforretningen fået et ordentlig hak i tuden, da forbrugerne i stadig større omfang køber tablets og smartphones i stedet for pc'er. Således faldt salget af Windows software til computere med tre procent i andet kvartal.

/ritzau/Reuters