Star Tour: Danske badegæster i Egypten påvirkes ikke af uroen

EGYPTEN: Danskere, der er på ferie i badebyerne Hurghada og Sharm el Sheikh i Egypten, mærker ikke noget til de voldsomme uroligheder, der raserer i landets store byer. Det er meldingen fra to af de rejseselskaber, der har danskere på ferie i det nordafrikanske land i øjeblikket.

- Situationen er fortsat rolig på turiststederne, og det har den været siden den første revolution i 2011, så vores gæster kan fortsat have en rolig og tryg ferie, siger kommunikationschef Pernille Ammitzbøll fra Atlantis Rejser.

Rejseselskabet Star Tour har i øjeblikket kun gæster i Hurghada.

- Der har været fred og ro i dag, der har været en meget fredelig demonstration med 200 mennesker, men ellers er der ingen, der har kunnet mærke noget til al den ballade, der er i de store byer, siger salgsdirektør Stig Elling.

Store dele af Egypten er onsdag blevet omfattet af et udgangsforbud, der løber fra klokken 19 om aftenen til seks om morgenen, men selvom provinsen i det sydlige Sinai, hvor Sharm el Sheikh er lokaliseret, er ramt af udgangsforbuddet, er det ikke noget, der rammer de danske feriegæster, lyder det.

- Vores folk dernede har været i kontakt med myndighederne, som siger, at badebyerne Hurghada og Sharm el Sheikh er friholdt fra udgangsforbuddet, fortæller Pernille Ammitzbøll.

Begge rejseselskaber vil da også fortsætte med at sende gæster til Egypten indtil videre.

- Vi følger udviklingen, og det er Udenrigsministeriets rejsevejledning, der gælder, så hvis de fraråder rejser derned, stopper vi med det samme, siger Stig Elling.

- Det er mere det, man ser i medierne, der kan gøre folk utrygge, for når man er dernede, er der fred og ro. Vi er lidt vant til den ballade, der er i Cairo, desværre, siger han.

Dagens Gossip