Star Wars sætter omsætningsrekord i Nordamerika

Skrevet af admin

06/01/2016

Dagens topnyheder

Den syvende film i "Star Wars"-rækken ser ud til at slå samtlige rekorder i USA og Canada.

Det nordamerikanske publikum har nemlig været så begejstret for den nye film, at filmen til og med har indtjent 758,2 millioner dollar i billetsalg i de to lande, oplyser Disney, som står bag filmen, ifølge Reuters.

Selskabet forventer, at filmen i løbet af onsdagen vil slå den samlede omsætningsrekord i de to lande, som indtil nu har lydt på 760,5 millioner dollar, som "Avatar" omsatte for, da filmen gik sin sejrsgang i 2009.

"Avatar" er dog stadig er den bedst sælgende film på verdensplan.

"Star Wars: The Force Awakens" er på nuværende tidspunkt den fjerdemest sælgende film globalt med en omsætning på 1,5 milliarder dollar. Men der er stadig et stykke vej op til rekorden, der indehaves af Avatar og lyder på 2,7 milliarder dollar.

Den nye "Star Wars" er den syvende film i rækken, og med på rollelisten er blandt andet Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford, der alle var med i den første "Star Wars"-film fra 1977.

Tilbage i 2012 solgte skaberen af filmene, George Lucas, rettighederne til Disney for 4,05 milliarder dollar.

Det fik flere "Star Wars"-fans til at frygte for sagaens fremtid, men indtil videre er den første Disney-producerede "Star Wars" blevet modtaget positivt.

Efter planen udkommer den næste "Star Wars"-film i 2017.

/ritzau/