Star Wars-skaber bruger formue på kaffekæde

Manden bag de indbringende Star Wars- og Indiana Jones-film, George Lucas, har sat en del af sin formue i den globale kaffekæde Star Bucks.

Lucas har så stor tiltro til kæden, at han har købt aktier for 10 millioner dollar eller knap 58 millioner kroner ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Investeringen fremgår af oplysninger til det amerikanske finanstilsyn fra filminstruktørens hustru, Mellody Hobson, der er medlem af bestyrelsen i Star Bucks og administrerende direktør for en stor finansvirksomhed, Ariel Investments.

Den 69-årige George Lucas er blevet styrtende rig på sine mange succesfilm.

Investeringen i Star Bucks udgør kun en brøkdel af hans formue, efter at han i december 2012 solgte sit selskab, LucasFilm, til Walt Disney-koncernen for over 22 milliarder kroner.

Hans 44-årige hustru er blandt de mest succesfulde forretningspersoner i USA. De to blev gift i juni i år efter at have dannet par i syv år.

Ud over sit investeringsjob og bestyrelsesposten i Star Bucks er Mellody Hobson blandt andet også formand for DreamWorks Animation.

Hun kommenterer desuden jævnligt finansnyheder på tv-kanalen ABC's Good Morning America, og hun har også været vært for et tv-program om privatøkonomi.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip