Staten arbejder på salg af Vestjysk Bank

Finansministeriet er ifølge avisen i dialog med Jyske bank om en overtagelse, mens andre spillere - deriblandt Spar Nord - forsøger at udtænke en løsning for en overtagelse med staten på bagsædet.

»Hverken Jyske eller andre er i konkrete forhandlinger, men flere har signaleret interesse i at overtage banken over for ministeriet,« oplyser en nærtstående kilde til avisen.

I finansministeriet vil afdelingschef Peter Brixen ikke kommentere oplysningerne, men siger, at aktierne er til salg, og at staten ikke er langsigtet aktionær.

Forrest i feltet af mulige købere ligger Jyske Bank, mens Spar Nord åbner for en løsning sammen med staten.

»Vi sidder i en situation, hvor væksten både i samfundet og sektoren er begrænset. Det vil sige, at vi har mod på at kigge på noget mere konsolidering. Jeg tror, staten kender vores telefonnummer… En overtagelse vil fordre, at vi udvider kapitalbasen ganske væsentligt. Hvis det skete som en fusion, ville staten automatisk blive aktionær i det fortsættende pengeinstitut, ellers skal vi spørge vores aktionærer. Men jeg vil gerne understrege, at Vestjysk Bank er en meget stor mundfuld,« siger topchef i Spar Nord Lasse Nyby, der appellerer til staten om at åbne for paletten af løsningsforslag, så der kan komme flere bud på den vestjyske bank.

»Det er klart, at vi godt kan se, at det, Jyske Bank signalerer, er, at deres overskud stort set svarer til det, der passer med Vestjysk Bank. Men det gjorde da ikke noget, hvis staten gerne vil have den rigtige pris, at der var lidt mere interesse end en enkelt køber,« siger Lasse Nyby til Jyllands-Posten.

Hverken Jyske Bank eller Sydbank, der begge har vist interesse i et opkøb, vil kommentere sagen.

Dagens Gossip