Staten har tabt 136 millioner på Vestjysk Bank

I februar sidste år blev staten hovedaktionær i Vestjysk Bank, da banken konverterede en del af det statslån, den fik med bankpakke 2 i 2009.

Statens aktiepost blev dengang vurderet til 288 millioner kroner. Men som Jyllands-Posten skriver, så fremgår det af Finansministeriets rapport over statens selskaber, at værdien af aktieposten nu er faldet til 158 millioner kroner pr. 1. maj i år - et tab på 136 millioner kroner.

»Det er naturligvis beklageligt, at vi har fået et tab på vores aktiepost i Vestjysk Bank,« siger finansminister Bjarne Corydon til Jyllands-Posten.

Værdien var for højt sat

Ifølge ministeren er der dog ikke tale om, at værdierne langsomt er sivet ud af bankkassen det sidste halvandet år. De blev i stedet vurderet for højt, da staten blev hovedaktionær i landets nu 9. største bank.

»Det urealiserede kurstab skyldes helt overvejende, at konverteringskursen af en uafhængig vurderingsmand blev fastsat højere end den aktuelle børskurs,« siger Bjarne Corydon til Jyllands-Posten.

»Kurstabet på statens aktiepost i Vestjysk Bank kan derfor ikke betragtes isoleret fra formålet med de tiltag, der blev besluttet i 2009, der var ved at stabilisere den danske banksektor, og samlet set har været en stor fordel for økonomien og dermed også skatteborgerne,« siger finansministeren.

Dagens Gossip