Staten henter hundredvis af udlændinge til lavtlønsjob

»Mange organiserede virksomheder har været glade for Work in Denmark, fordi de har haft svært ved at finde motiveret arbejdskraft i deres område. I dag ansætter de i høj grad via netværk,« siger formand for landbrugets arbejdsgivere Gerner Wolff-Sneedorff.

Direktør for Work in Denmark i Syddanmark Berith Findstrup Madsen understreger, at virksomhederne bliver gjort opmærksom på, at de kan søge efter dansk arbejdskraft, ligesom jobbene bliver annonceret på Jobnet.

»Vi har fået til opgave at formidle arbejdskraft til virksomheder, der henvender sig til os med behov for arbejdskraft,« siger hun.

Som Berlingske kunne fortælle søndag, er der nu 56.000 østeuropæere i Danmark, og alene sidste år kom 10.000 nye til for at arbejde.

Fagforeningen 3F raser over, at staten importerer »billig arbejdskraft«, mens 8.000 danskere har mistet jobbet i land- og skovbruget siden 2009.

»Politikerne bør undersøge, om der er ledige danskere, før staten bruger midler på at finde udlændinge til virksomhederne. Det koster samfundet dyrt, hver gang en østeuropæer får et job, som en dansker kunne have haft,« siger formand for 3Fs grønne gruppe Arne Grevsen.

Han får opbakning fra Dansk Folkeparti.

»Arbejdsgiverne burde være med til at løse et samfundsproblem,« siger beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted (DF).

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fastholder, at udenlandsk arbejdskraft er nødvendig på nogle områder.

»Det vigtigste er, at danske ledige kommer i job, og virksomhederne kan få den nødvendige arbejdskraft. Jobcentrene skal blive bedre til den formidling,« siger ministeren, der ikke vil tage stilling til Work in Denmarks fremtid, før regeringen er klar med en samlet reform af den internationale rekruttering af arbejdskraft.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip