Staten sætter Erik Damgaards Cantobank til salg

Finansiel Stabilitet sætter nu Cantobank til salg i en åben salgsproces overfor kvalificerede investorer. Det oplyser Finansiel Stabilitet fredag.

Finansiel Stabilitet overtog i marts Cantobank, som blev stiftet af den tidligere IT-milliardær Erik Damgaard, som led i en aftale med Porteføljeinvest A/S under konkurs. Baggrunden var, at Finansiel Stabilitet havde overtaget et udlån fra det tidligere Eik Bank, der var ydet til Porteføljeinvest med sikkerhed i den fulde aktiekapital i Cantobank.

Erik Bank blev overdraget til afvikling i Finansiel Stabilitet i september 2010, mens Porteføljeinvest blev taget under konkursbehandling i januar 2012. Konkursboet havde forsøgt at sælge aktierne i Cantobank, og nu prøver statens skraldespandsselskab altså efter kun et par måneders ejerskab

"Finansiel Stabilitet har siden overtagelsen taget yderligere skridt for at fortsætte den igangværende afvikling af bankens aktiviteter. Der er i den forbindelse rettet direkte henvendelse til samtlige indlånskunder for at opsige deres aftaler og udlånene er ved at blive overflyttet til Finansiel Stabilitet. Finansiel Stabilitet forventer, at samtlige indlånsaftaler i Cantobank er afviklet inden udgangen af juni 2013," skriver Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse.

Hvis ikke det lykkes at finde en køber til Cantobank inden udgangen af juni, vil Finansiel Stabilitet fusionere Cantobank ind i Finansiel Stabilitet.

Dagens Gossip