Staten slipper for giganterstatning

Østre Landsret afgjorde mandag morgen, staten slipper for at skulle betale den store erstatning i sagen om et digitalt radionet til beredskabskommunikation, Sikkerhedsnettet (forkortet SINE), som var sikrere, og som gav mulighed for at kunne prioritere samtaler, så man altid var sikker på, at vigtig information kom frem. Samtidig kan man på kort se, hvor folk befinder sig.

Navnlig fyrværkerikatastrofen i Seest i november 2004 viste behovet for, at »de blå blink« kunne kommunikere på tværs af radiosystemer.

Sagen er anlagt af Hans Damm Research A/S med den sønderjyske erhvervsmand Hans Damm fra Sønderborg i spidsen mod Erhvervsstyrelsen (tidligere IT- og Telestyrelsen), Moderniseringsstyrelsen (tidligere Økonomistyrelsen) og Forsvarsministeriet.

SINE-nettet dækker i dag hele Danmark, og det er Dansk Beredskabskommunikation, som den amerikanske mobilkoncern Motorola ejer 99,4 procent af, der står for nettet, som staten betaler 1,6 milliarder kroner for at etablere og have adgang til i ti år. SINE-nettet bygger på Tetra-radioteknologien og vil sammenlagt få 20.000 terminaler - radiotelefoner - koblet på.

Også Movia og DSB S-tog bruger nettet.

Tetra-nettet består af selve radionettet og en kontrolrumssoftware, der skal binde det hele sammen.

Dagens Gossip