Staten vil ikke give erstatning ved ulve-angreb

Hvis et husdyr bliver angrebet og dræbt af sulte ulve, skal ejeren ikke sætte næsen op efter kompensation. I hvert fald ikke i form af en erstatning fra af staten. 

Mandag mistede en fåreavler otte får. Ulven fra Harrilds Hede i Midtjylland har fået skylden. Det fik onsdag Danmarks Naturfredningsforening til at foreslå en Vildtskadefond finansieret af staten.

Men den idé får en nedadvendt tommelfinger med på vejen fra politisk side.

- Der er ikke tradition for, at vi i Danmark erstatter for skader forvoldt af vildt, siger formanden for Folketingets Miljøudvalg, Lone Loklindt (RV) til Dagens.dk.

Udvalgsformanden understreger, at idéen om en Vildtskadefond, der er finansieret af staten, ikke er blevet diskuteret blandt miljøordførerne på Christiansborg. Men hun kan ikke forestille sig, det kan komme på tale.

- Nu har vi situationen med ulven, men det gælder jo også for hønseavleren, der får besøg af ræven, eller landmanden, der får halvdelen af sin mark spist af hjorte. Her er det mere oplagt at kigge på private forsikringsordninger, siger Lone Loklindt.

Dyreejere kan forsikre sig

Forsikring & Pension oplyser, at eksempelvis fåreavlere kan blive dækket ind under en såkaldt landbrugsforsikring.

- Det er en forsikringtype, der dækker det meste. Det vil sige brand, vand, tyveri og også angreb fra andre dyr. Hvis man for eksempel mister sin fårebesætning, kan man få en erstatning svarende til det, besætningen er værd, og det, der svarer til driftstabet, siger forsikringskonsulent Riccardo Krogh til Dagens.dk og fortsætter:

- Min fornemmelse er, at der er mange, der ikke har sådan en forsikring. Det kan være små hobbyavlere eller folk, der har et par dyr gående for at holde græsset nede. Jeg tror ikke, de kalkulerer med risikoen for angreb fra andre dyr.

Dagens Gossip