Statens brug af private konsulenter kulegraves

Kontrollen med statens køb af private konsulentfirmaer er ikke god nok.

Derfor iværksætter Rigsrevisionen nu en kulegravning af konsulentudgifterne i samtlige 20 ministerier og underliggende institutioner.

Undersøgelsen er bestilt af de politisk valgte statsrevisorer, der kritiserer Finansministeriet for at svigte kontrollen med en udgift, der skal tælles i milliarder. Det skriver Politiken lørdag

- Der har været masser af offentlig kritik og skriverier om et stigende forbrug af konsulenter i ministerierne.

- Men samtidig får vi oplyst af Finansministeriet, som har ansvaret for det her område, at der er styr på udgifterne, der oven i købet er faldende. Det hænger bare ikke sammen, siger statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF).

For at holde snor i de dyre konsulentkroner, skal alle ministerier indberette, hvor mange penge de bruger på køb af konsulenter.

Men frem for selv at håndtere indberetningerne har Finansministeriet lagt opgaven over til Statens Indkøb under Moderniseringsstyrelsen. Og her bliver de stort set aldrig kontrolleret og efterprøvet, konstaterer Peder Larsen:

- Man sender bare tallene videre til Finansministeriet uden at vide, om det hele nu også er blevet indberettet korrekt, siger han.

Finansminister Bjarne Corydon (S) erkender, at Moderniseringsstyrelsens tal ikke giver et korrekt billede, men det er heller ikke meningen:

- Jeg mener bestemt, at man kan stole på tallene fra Moderniseringsstyrelsens såkaldte indkøbsdatabase i forhold til databasens formål.

- Formålet med databasen er ikke detaljeret at kontrollere, hvor mange penge ministerierne bruger på enkelte konsulentopgaver, men at give et overordnet billede, der kan understøtte muligheden for at effektivisere indkøbene i fællesstatsligt regi, fremgår det af et skriftligt svar sendt fra Finansministeriets kommunikationschef til Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip