Statens Naturhistoriske Museum køber dinosauren Misty for millionbeløb

Glæden er stor hos Statens Naturhistoriske Museum i København, der inden længe kan præsentere gæsterne for en enestående genstand.

Det drejer sig om dinosauren Misty, som museet har købt på en auktion i London for 4,3 millioner kroner.

Pengene er betalt af Det Obelske Familiefond, og man kan vel tale om årets bedste julegave for museet.

Misty er lige så lang som de største busser, der er dem med harmonikafolder på midten. Den 17 meter lange dinosaur tilhører arten Diplodocus longus bedre kendt som ”langhals”, en fredsommelig, planteædende kæmpe, der levede for cirka 150 millioner år siden i det vestlige Nordamerika.

Der findes, ifølge Statens Naturhistoriske Museum, kun ganske få tilsvarende ægte og næsten komplette skeletter af Diplodocus longus udstillet på museer rundt om i verden.

- Museet har gjort et kup. Sammen med museets enestående samling af havets kæmper – hvalerne – bliver Misty et ikon i Statens Naturhistoriske Museums kommende udstillinger ved Botanisk Have. Men hvordan og hvornår afhænger af, om finansieringen af det planlagte nye naturhistoriske museum falder på plads, siger rektor Ralf Hemmingsen fra Københavns Universitet, som Statens Naturhistoriske Museum hører under.
En vi fascineres af

- Jeg mener, det er helt oplagt og rigtigt, at Danmarks nationale naturhistoriske museum ejer en dinosaur. Så da vi pludselig fik mulighed for at give Statens Naturhistoriske Museum denne lidt for tidlige julegave, sprang vi til med det samme, siger Christen Obel, formand for Det Obelske Familiefond og er glæden er enorm.

- Misty er en ikonisk genstand, en vi fascineres af, og den vil med sikkerhed skabe værdi for museet i mange generationer fremover.

Fakta om dinosauren Misty:

Onsdag den 27. november 2013 blev det verdensberømte dinosaur-skelet Misty under stor mediebevågenhed solgt for 400.000 pund på en auktion i London. Køberen var i første omgang anonym. Nu afslører Statens Naturhistoriske Museum, at det er museet, der har erhvervet sig Misty takket været en donation fra Det Obelske Familiefond.

Misty tilhører arten Diplodocus longus, der først blev beskrevet i 1878 af palæontologen Othniel Charles March fra et eksemplar udgravet i Colorado. Dinosauren tilhører gruppen (underorden) af sauropoder og er en af de bedst kendte dinosaurer, bl.a. på grund af dens letgenkendelige anatomi domineret af den abnormt lange hals og hale, der giver dyret sin ikoniske fremtoning.

Se billederne af Misty her - klik for stor størrelse:

Dagens Gossip