Statens selskab har brugt 203 millioner på retssager

Regningen for at føre en stribe tunge retssager mod ledelser i krakkede pengeinstitutter fortsætter med at vokse.

Det statslige selskab Finansiel Stabilitet har til og med udgangen af 2015 brugt 203 millioner kroner på den konto. Og dermed bidrager selskabet til en stor omsætning i advokatbranchen.

Beløbet er nævnt i den årsrapport, som er offentliggjort fredag. Dermed er udgifterne til at føre retssagerne på et enkelt år forøget med 55 millioner kroner.

Men det er langtfra slut. "Der forventes også i de kommende år betydelige udgifter til førelse af disse sager," hedder det i årsrapporten.

Finansiel Stabilitets opgave er at overtage pengeinstitutter, der går ned, og kaldes derfor ofte statens skraldespandsselskab.

Selskabet har hyret advokater til at undersøge forholdene i de kuldsejlede pengeinstitutter, og på baggrund af deres undersøgelser har Finansiel Stabilitet besluttet at rejse i alt syv retssager.

Påstanden er, at direktion, bestyrelse og i nogle tilfælde også revisionen kan gøres ansvarlig for nogle af de tab, som er opstået.

Sagerne er rettet mod ledelsen i Roskilde Bank, Amagerbanken, EBH Bank, Løkken Sparekasse, Eik Bank, Eik Bank Færøerne samt Capinordic Bank.

Den første dom er faldet og drejer sig om den sidstnævnte sag. Tre mænd fra ledelsen er af Østre Landsret dømt til at betale 90 millioner kroner, hvilket er ret langt fra kravet, som lød på 400 millioner kroner.

Finansiel Stabilitet led også nederlag med hensyn til påstanden om, at de tre mænd skulle betale det statslige selskabs sagsomkostninger på 15 millioner kroner. Men opgøret fortsætter ved Højesteret.

Desuden er sagen om Roskilde Bank i gang, mens sagen mod toppen i Amagerbanken indledes 6. april.

I flere af sagerne er det klart, at de sagsøgte ikke kan betale.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip