Statens Værksteder: Godt vi ikke skal til Kronborg

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

Der var stor lettelse i Statens Værksteder for Kunst på Strandgade i København, da kulturminister Bertel Haarder (V) tirsdag ringede værkstedernes direktør Frederik Hardvendel op med en nyhed:

I skal alligevel ikke flytte arbejdspladsen til Helsingør, som led i regeringens storstilede udflytning af knap 4000 statslige arbejdspladser.

- Folk blev glade. Der er dejligt i Helsingør, men rent fagligt giver det ikke mening for de fleste af os at se os selv på den lokation deroppe, siger Frederik Hardvendel.

- Der er lettelse over, at det ikke blev den dårlige, og den dyre beslutning, siger han.

Netop prisen er årsagen til, at Statens Værksteder for Kunst, som den foreløbigt eneste af de udflytningsramte statslige virksomheder, får lov at blive liggende.

Ifølge beregninger fra Kulturministeriet ville udflytningen koste ikke mindre end 124 millioner kroner, og da der kun er otte ansatte på i alt 6,5 årsværk ville udflytningen koste omkring 20 millioner kroner per årsværk.

- Det, kan de fleste se, er for meget, så det er en god og fornuftig beslutning, siger Frederik Hardvendel.

Trods den aflyste udflytning til Helsingør bliver Statens Værksteder for Kunst dog næppe liggende på sin nuværende adresse i Gammel Dok Pakhus.

Adressen er for dyr, og der arbejdes derfor på at finde en alternativ beliggenhed.

Ifølge Frederik Hardvendel er det dog håbet, at der kan findes en brugbar bygning til de pladskrævende værksteder i umiddelbar nærhed af København.

/ritzau/