Station 2 fylder 20 år

Et af Danmarks mest kendte tv-formater og et af TV2s journalistiske fyrtårne "Station 2" fejrer i år 20 års fødselsdag og vender tilbage efter sommerpausen i morgen torsdag klokken 21.25.

Første gang danskerne stiftede bekendtskab med kriminalmagasinet var lørdag den 18. september 1993, hvor de to idémænd bag og værter, Niels Brinch og Jes Dorph-Petersen, præsenterede det nye tv-koncept.

Siden blev mandag den faste sendedag, og nu flytter "Station 2" og de tre værter, Niels Brinch, Anne-Katrine Bondo og Trine Panum Kjeldsen, til torsdag, som i øvrigt bliver den aften på TV2, hvor danskerne fremover kan se dagsordensættende dokumentarer.

Flere end 300 studieprogrammer

I løbet af de seneste tyve år har millioner af danskere set de mere end 300 "Station 2"-studieprogrammer, som i årenes løb også er blevet suppleret med en lang række specials, patrulje- og reportageformater under "Station 2"-kasketten.

- Høj troværdig og fornyelse er to af de ting, der gør, at "Station 2" har overlevet. Vi laver et journalistisk program, et kriminalmagasin, som fortæller noget om danskerne, hvad enten det handler om indbrud eller narko. Og så er det vigtigt at nævne, at det kun kan lade sig gøre, fordi der er et meget dedikeret hold bag, siger Niels Brinch.

Rullende studie

Siden 1993 har de 20 mest sete "Station 2"-programmer haft over 1,2 millioner seere i gennemsnit, og en løbende fornyelse af kriminalmagasinet har formået at holde fast i en stor seerskare.

Senere på efteråret gør "Station 2" det så igen, når det faste studie i Odense skiftes ud med et rullende studie, som kommer rundt i landet for at sende direkte.

Sæsonpremieren på "Station 2" i morgen er en "Station 2 Politirapporten", hvor seerne kommer med politiet på arbejde i Nordsjælland, når de laver en målrettet aktion mod kiosker og restauranter, hvor betjentene leder efter udlændinge, der arbejder ulovligt i Danmark.

Dagens Gossip