Statistik: Frankrig har været bedste hold ved EM

Skrevet af admin

04/07/2016

Dagens topnyheder

Før de kommende semifinaler har de franske værter været den hidtil bedste nation ved EM.

Didier Deschamps' mandskab topper de fleste statistikker på et tidspunkt, hvor turneringen for alvor går ind i sin afgørende fase med to semifinalebrag mellem Frankrig og Tyskland samt Portugal og Wales.

I fem kampe har franskmændene efter søndagens 5-2-afklapsning af Island vundet fire kampe og spillet en enkelt uafgjort. Det vil svare til, at værterne har fået 13 ud af 15 mulige point.

Bruger man samme pointudregning, så har Wales været næstbedst med 12 point, Tyskland har optjent 11 point, mens Portugal følger efter med blot syv point. Wales er den eneste semifinalist, der har prøvet at tabe i Frankrig.

Frankrig har også været det mest målfarlige mandskab med 11 scoringer efterfulgt af overraskelsen Wales med ti mål.

Belgien og Island, der begge røg ud i kvartfinalerne, har nettet henholdsvis ni og otte gange.

Tyskland og Portugal har været knap så gode til at få bolden over stregen med syv og seks scoringer.

Tyskerne er til gengæld gode til at holde fast i bolden med en boldbesiddelse på 63 procent.

Spanien følger efter med 61 procent, mens England landede på 59 procent, før holdet måtte forlade turneringen efter et nederlag til Island i ottendedelsfinalen.

Joachim Löws tyske mandskab har generelt være gode med bolden med i alt 3383 pasninger og en succesrate på 90,5 procent.

Bolden kører især gennem Real Madrid-spilleren Toni Kroos, der har haft 557 afleveringer i løbet af turneringen. 522 af dem har været gode. Ingen andre EM-spillere har haft mere end 400 pasninger.

Efter Tysklands 3383 pasninger i fem kampe følger Portugal med 2652 afleveringer.

Belgien er det hold, der har haft flest afslutninger mod mål, nemlig 98. Portugal og Tyskland følger efter med 95 og 91 forsøg.

Belgierne har også haft flest hjørnespark. 41 blev det til, før holdet måtte bøje sig i kvartfinalen mod Wales. Portugal og Spanien står noteret for henholdsvis 39 og 37 hjørnespark.

EM-slutrunden fortsætter på onsdag, når Portugal og Wales mødes klokken 21. Torsdag aften gælder det Frankrig og Tyskland. Finalen spilles på søndag i Paris.

/ritzau/NTB