Statsansatte kan fremover ikke takke nej til flytning

Skrevet af admin

10/02/2016

Mest læste i dag

Hvis man fremover lader sig ansætte i staten, skriver man under på, at man har forflyttelsespligt uanset hvor ens arbejdsplads måtte blive flyttet hen i landet.

Sådan lyder det i et cirkulære, som Moderniseringsstyrelsen har sendt ud til samtlige ministerier.

I forbindelse med regeringens plan om at flytte 3900 statsjob ud i provinsen, har det været diskuteret, hvorvidt flytningen er "en væsentlig stillingsændring". Vendingen er afgørende for, om det skal varsles som "afsked med tilbud om genansættelse".

Fremover er det udgangspunktet, at en flytning ikke er en væsentlig stillingsændring, lyder det i Moderniseringsstyrelsens cirkulære "ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten" fra 5. februar 2016:

- En eventuel flytning af arbejdsstedet inden for ansættelsesområdet vil ikke være en væsentlig stillingsændring, der skal varsles som afsked med tilbud om genansættelse.

Camilla Gregersen, der er formand i Dansk Magisterforening, kalder det over for Magisterbladet.dk en "gift" for de igangværende processer omkring udflytningen. Hun henviser til, at regeringen har lovet, at udflytningen skal foregå ordentligt.

- Det her er det stik modsatte. For kommende rekrutteringer til statslige arbejdspladser er det en katastrofe, fordi det gør det uattraktivt at søge arbejde i staten. Og det skal være attraktivt at søge arbejde i staten, siger hun til Magisterbladet.dk.

I cirkulæret er det dog understreget, at de ansatte skal orienteres "med et rimeligt varsel", hvis flytningen kræver, at man flytter bopæl eller får markant længere transporttid til og fra arbejdspladsen.

Udflytningen af de 3900 arbejdspladser er netop blevet indledt og rulles gradvist ud resten af året og næste år.

/ritzau/