Statsansatte snydt for pension i flere år

Et stort antal statsansatte kan se frem til at få ekstra penge sat ind på deres pensionsopsparing, fordi de igennem flere år er blevet snydt af staten, skriver Avisen.dk.

Udsigten til mere pension kommer, efter at en gruppe håndværkere på forskningscentret Risø har fået medhold i en faglig voldgift, der handlede om manglende pensionsindbetaling for faste tillæg.

Håndværkerne kan nu se frem til at få mellem 40.000 og 50.000 kroner ekstra sat ind på pensionsopsparingen plus en fremadrettet ekstra pension på mellem 8000 og 9000 kroner om året.

- Afgørelsen er helt klar. Den manglende pension skal tilbagebetales fem år tilbage, siger forbundssekretær Søren Schytte fra Blik- og Rørarbejderforbundet, der har ført sagen for de seks håndværkere, til Avisen.dk.

Han understreger, at der er tale om en principiel afgørelse med stor rækkevidde:

- Det handler formodentlig om tusindvis af ansatte i staten, der også er blevet snydt for pension. Samtlige andre statsansatte, som har varige tillæg, vil få gavn af kendelsen, hvis de ikke har forhandlet pensionen væk i de varige tillæg.

Konkret handler det om personalegrupper i staten, der i deres overenskomst har aftalt at få et månedligt tillæg for at komme på arbejde uden for normal arbejdstid.

De seks håndværkere fra Risø har eksempelvis faste månedlige tillæg for såkaldte rådighedsvagter, hvor de kan blive kaldt på arbejde.

Det samme gælder for eksempel statsansatte dyrepassere og gartnere, der arbejder med videnskabelige forsøg, og derfor skal stå til rådighed på skæve tider af døgnet.

Med mindre andet er aftalt er varige tillæg pensionsgivende. Men blandt andet på Risø har pengene altså manglet på lønsedlen indtil i dag. Det opdagede Blik- og Rørarbejderforbundet ved en gennemgang af håndværkergruppens aftaler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip