Statsborgerskab vakler for næsten 2000 ansøgere

Omkring 1950 udlændinge bosat i Danmark risikerer at få afslag på deres ansøgning om dansk statsborgerskab, selv om de lever op til de nuværende krav, skriver Politiken.

De næsten 2000 udlændinge lever lige nu op til kravene om blandt andet sprogkundskab, kendskab til det danske samfund og en ren straffeattest og har for længst har fået behandlet deres sag af udlændingemyndighederne.

Men hvis regeringen får strammet reglerne om statsborgerskab inden oktober, risikerer ansøgerne, at de alligevel ikke optages på det lovforslag, der formelt gør dem til danske statsborgere.

- Jeg vil hverken sige det ene eller andet nu, jeg kan bare sige, at jeg er ved at gøre sagen op med mig selv, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til Politiken.

Meldingen kommer, efter at Politiken i sidste uge skrev, at 250 andre herboende udlændinge risikerer at miste den dispensation fra kravene for at få statsborgerskab, som Folketingets Indfødsretsudvalg ellers havde givet dem før valget og regeringsskiftet i juni.

Da brevene om dispensationen blev sendt ud – efter regeringsskiftet – havde ministeriet nemlig indført det forbehold, at dispensationen kun ville have virkning, "såfremt de nugældende retningslinjer ikke ændres".

Nu viser det sig, at det samme forbehold er sendt til de cirka 1950 udlændinge, der har søgt om statsborgerskab på de ordinære betingelser og altså opfylder disse. Det bekræfter Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet over for Politiken i en mail.

/ritzau/

Dagens Gossip