Statsforvaltningen: Vi venter på materiale fra Holst

Statsforvaltningens kommunale tilsyn bekræfter fredag, at man har hørt fra forsvarsminister Carl Holst (V), der tidligere på dagen offentligt lovede at give tilsynet adgang til hans mailvekslinger under valgkampen i foråret.

- Carl Holst har fredag eftermiddag kontaktet det kommunale tilsyn og givet besked om, at han gerne vil stille sin kampagnemail til rådighed for tilsynets undersøgelse. Tilsynet afventer nu dette materiale, skriver Statsforvaltningens kommunale tilsyn i en mail til Ritzau.

Den tidligere regionsrådsformand fra Region Syddanmark afviste tidligere at stille sin mail til rådighed. Men efter hans egen kovending fredag bekræfter Statsforvaltningen altså, at han har taget kontakt.

Tilsynet skriver, at det også har bedt regionsrådet om at udlevere alle tilgængelige oplysninger og dokumenter, der kan belyse sagen, hvor der fra flere sider er rejst tvivl om, hvorvidt Holst uretmæssigt har benyttet en regional embedsmand til at hjælpe med sin valgkamp.

En kommunikationskonsulent i forvaltningen skriver til Ritzau, at tilsynet har hjemmel til at kræve oplysningerne udleveret fra regionsrådet, og at rådet har pligt til at udlevere materialet.

Tilsynet oplyser derudover, at det godt kan høre andre end regionsrådet, om "de ønsker at afgive bemærkninger eller oplysninger til en tilsynssag, men der er ikke pligt til at medvirke hertil".

- Tilsynets kompetence retter sig mod regionen/regionsrådet og ikke en enkeltperson, og det er regionen, der jævnfør lovgivningen har den fulde oplysningspligt, står der mailen.

Ifølge Carl Holst er der ingen mere end ham selv, som ønsker at komme til bunds i sagen.

- Jeg stiller alt materiale til rådighed, som de har brug for, og herunder får de også fuld adgang til min private valgkampmail, skriver han i en mail til Ritzau fredag.

Sagen drejer sig om Carl Holsts nuværende særlige rådgiver i ministeriet, Christian Ingemann Nielsen, der tidligere var ansat som embedsmand i Region Syddanmark.

Det vil være i strid med reglerne, hvis Holst har brugt offentlige midler eller en medarbejder i forvaltningen til at fremme sin valgkamp.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip