Statsløsekommissionens beretning er klar

Mandag formiddag får justitsminister Søren Pind (V) overrakt et formentligt digert værk, nemlig rapporten fra Statsløsekommissionen, der blev nedsat i 2011.

Kommissionen har til opgave at undersøge og redegøre for, om statsløse personer født i Danmark har fået deres sager behandlet efter de lempelige betingelser, som de ifølge internationale konventioner var berettiget til.

Eller om de i stedet er blevet behandlet efter de almindelige betingelser, der gælder for andre.

Kommissionen skal redegøre for, hvornår Integrationsministeriet blev klar over, at ministeriets behandling rejste spørgsmål i forhold til konventionerne, og hvad ministeriet gjorde i den anledning.

Undersøgelsen skal endvidere omfatte, i hvilket omfang skiftende ministre med ansvar for området har haft kendskab til, hvordan ansøgninger om indfødsret til statsløse personer er blevet behandlet.

Kommissionen blev nedsat af den daværende regering, efter at dagbladet Information havde afsløret, at en række statsløse personer havde fået afslag på dansk statsborgerskab, som de egentlig var berettiget til.

Sagen endte med at koste den daværende integrationsminister, Birthe Rønn Hornbech (V), posten. Hendes efterfølger blev selv samme Søren Pind, der får overrakt beretningen på mandag.

Den vil være tilgængelig for offentligheden klokken 11.30.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip