Statsministeren vil have svinekød i danske børnehaver

Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er det forkert, når børneinstitutioner dropper svinekødet af hensyn til muslimer og jøder. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Jeg er lodret imod det og har altid været det. Jeg synes da, man skal holde fast i den måde, vi spiser på, og det, vi gør i Danmark,« siger hun og begrunder det ifølge avisen med hensynet til at »holde fast i vores egne traditioner og kultur i en tid, hvor vi også skal tage hensyn til andre kulturer«.

»Jeg synes, at man skal have plads til almindelige frikadeller og flæskesteg. Og jeg synes ikke, at man kun skal servere halalkød på hospitalet,« siger Helle Thorning-Schmidt til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti og Venstre har i løbet af sommeren efterlyst mærkning af halalslagtet kød i køledisken. Samtidig er det blevet diskuteret, om det er i orden, at man på for eksempel Hvidovre Hospital kun kan få halalslagtet kød.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Selv om den nu tidligere fødevareminister Mette Gjerskov (S) i sidste uge afviste at indføre mærkning af halalslagtet kød, mener statsministeren, at der er et behov, selv om hun samtidig afviser at indføre lovgivning om svinekød eller halalmærker:

»Jeg kan da godt forstå, at danskerne gerne vil vide, om der er bedt en bøn for dyret, inden det er slagtet. Jeg synes, at producenterne skal overveje, om de ikke vil mærke det«.

De Radikales fungerende ordfører Rasmus Helveg Petersen (R) har tidligere på sommeren kaldt debatten om halalmærkning for »muslimangst og fremmedfrygt«.

Integrationsordfører Liv Holm Andersen (R) vil ikke gentage den formulering, men henviser til, at det er op til virksomhederne og forældrebestyrelserne selv at bestemme.

Statsministerens ønske om halalmærkning af kød får en kølig modtagelse hos producenterne i Landbrug & Fødevarer.

»For øjeblikket har jeg indtryk af, at halal er et negativt begreb for nogen. Forbrugerne ved ikke nok om det. Og hvis man mærker på et uoplyst grundlag, og der er risiko for, at det stiller produkterne ringere i forhold til udenlandsk konkurrence, skyder vi os selv i foden,« siger formand Martin Merrild til Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip