Statsministeriet afviser PET-indblanding

Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, afviser i en pressemeddelelse, at Statsministeriet har været indblandet i Justitsministeriets ændringer af Bødskovs udtalelse i PET-sag.

I pressemeddelelsen siger Christian Kettel Thomsen dog ikke noget om, hvorvidt han har orienteret statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) om sagen.

Han forklarer heller ikke, hvorfor han ikke reagerede på, at daværende justitsminister Morten Bødskov i et af de tidlige udkast til udtalelsen erkender, at han har medvirket til at give Folketingets Retsudvalg et "forkert billede" af, hvorfor man måtte aflyse et besøg på Christiania.

Christian Kettel Thomsen siger i pressemeddelelsen:

- Jeg vil slå fast, at Statsministeriet ikke havde kendskab til den forkerte oplysning vedrørende politidirektørens deltagelse før den 9. december 2013.

- Jeg blev sidst på eftermiddagen den 9. december 2013 - forud for afgivelsen af justitsministerens besvarelse af spørgsmål nr. 278 - for første gang oplyst om, at forklaringen om, at politidirektøren for København ikke havde mulighed for at deltage i et forudgående møde inden besøget, var koordineret med politidirektøren.

Det fremgår også af statsministerens svar på spørgsmål nr. 347 fra Folketingets Retsudvalg, fastslår Christian Kettel Thomsen:

- I forhold til justitsministerens udtalelse af 19. november 2013 oplyste Justitsministeriet mig om, at ændringerne i beskrivelsen af det faktuelle forløb i februar 2012 fra udkastene til den endelige udtalelse var lavet på baggrund af en dialog mellem de personer, der var involveret i det oprindelige hændelsesforløb.

- Statsministeriet havde af gode grunde ingen bemærkninger til ændringerne i beskrivelsen af hændelsesforløbet, da Statsministeriet ikke havde nogen viden herom.

/ritzau/

 

Dagens Gossip