Statsministeriet: Hvilket Obama-møde?

Statsministeriet kan ikke umiddelbart bekræfte over for Ritzau, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal mødes med den amerikanske præsident, Barack Obama, når præsidenten besøger Sverige til september.

Flere nordiske medier har ellers rapporteret, at statsministrene i de nordiske lande kommer til at møde den amerikanske præsident under besøget.

Nyhedsbureauet BNS skriver, at regeringscheferne i de nordiske og de baltiske lande er inviteret til Sverige. De har oplysningen fra en diplomatisk kilde, der ønsker at være anonym.

Oplysningerne er foreløbigt ikke blevet officielt bekræftet, men også den store statslige radio- og tv-station i Finland, YLE, rapporterer, at i hvert fald regeringen i Estland har fået en invitation til det nordiske topmøde.

Onsdag kom det frem, at Obama besøger Sverige 4. og 5. september. Besøget er blevet muligt, fordi præsidenten har droppet et planlagt møde med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Hovedårsagen til aflysning skal være striden om den amerikanske whistleblower Edward Snowden, der har fået asyl i Rusland.

/ritzau/NTB/FNB

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip