Statsrevisor vil indstille byggeri af supersygehuse

»Når man bygger sygehusene samtidig, bygger man dem på det samme vidensgrundlag og kommer derfor let til at lave de samme fejl. Derfor vil det være fornuftigt at vente med nogle af sygehusene, til de første står færdige, så vi har nogle erfaringer,« siger han.

Peder Larsen bakkes op af Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, som mener, statsrevisoren har en pointe, som politikerne »er nødt til at forholde sig til«.

»Når man sætter det hele i gang på samme tid, er der uden tvivl en større risiko for, at økonomien løber løbsk, og at man ikke får det for pengene, som man kunne have fået ved at bygge over en længere årrække,« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Men formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), afviser at ændre byggeplanerne.

»Vi bygger med et fagligt grundlag og er godt i gang med at løfte niveauet på sundhedsområdet for alle danskere. Og så kan vi ikke sige til eksempelvis borgerne i Vestjylland, at de må vente i 10 år med at få et nyt sygehus,« siger han.

Det er blevet besluttet at bygge nye sygehuse seks steder i landet for tilsammen 28 milliarder kroner. Alle skal stå færdige i perioden 2018 til 2021.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip