Statsrevisorerne beklager manglende opmærksomhed

Sådan lyder svaret fra formanden for Statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), på spørgsmålet om Statsrevisorernes indsats i forbindelse med overvågning af statens indkøb af private konsulenter.

Udmeldingen kommer, efter at Berlingske Nyhedsbureau har dokumenteret, at styrelser under Fødevareministeriet og Miljøministeriet ifølge flere eksperter har brudt EUs udbudsregler ved at bruge millioner af kroner på konsulenter uden først at sætte opgaverne i udbud.

»Det er jo ikke første gang i denne sommer, at vi hører om sjusk i forbindelse med statens indkøb af private konsulenter. Jeg må naturligvis beklage, at Statsrevisorerne og Rigsrevisionen ikke har været opmærksomme nok på dette problem,« siger Peder Larsen.

For tre uger skrev Berlingske Nyhedsbureau, at statens udgifter til private konsulenter - stik imod Rigsrevisionens anbefalinger - er steget markant.

Peder Larsen forklarer, at Statsrevisorerne i samarbejde med Rigsrevisionen i 2012 valgte at lukke en undersøgelse af statens forbrug af private konsulenter, efter at finansminister Bjarne Corydon (S) i et svar til Rigsrevisionen forsikrede, at man arbejdede målrettet med at effektivisere statens forbrug af private konsulenter.

»I bagklogskabens klare lys burde man nok have foretaget en stikprøve for at se, om oplysningerne fra Finansministeriet nu også var retvisende. Det valgte vi ikke at gøre, og det var en fejl, nu hvor vi kan se, at der også er problemer med at overholde udbudsreglerne,« siger Peder Larsen.

Han bakkes op af statsrevisor Klaus Frandsen (R), der understreger, at styrelser og ministerier bør lave billige indkøb, ikke bare lette indkøb.

»I forhold til de oplysninger, der lægges frem nu, kan man jo godt argumentere for, at vi skulle have holdt sagen åben,« siger han og uddyber:

»Hvis der er problemer med at overholde udbudsreglerne, er der ingen undskyldninger. Det skal bare være i orden.«

De to statsrevisorer er enige om, at området skal sættes under lup.

»Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi skal have det her undersøgt nærmere,« siger Peder Larsen, der forsikrer, at man på næste møde med Statsrevisorerne vil diskutere mulighederne for at foretage en systematisk kulegravning af området.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip