Statsrevisorerne: Skatteministeren bærer ansvaret

»Statsrevisorerne påtaler skarpt, at Skatteministeriets forvaltning af den offentlige ejendomsvurdering har været i strid med Folketingets intentioner og ikke har sikret en lige og fair behandling af borgere og virksomheder, der ejer ejendomme,« lyder revisorernes bemærkning.

»Det politiske ansvar har skatteministeren,« siger Peder Larsen, statsrevisorernes formand, på spørgsmålet om, hvem der bærer ansvaret. Han understreger samtidig, at det ikke er statsrevisorernes opgave at tage de følgende skridt i sagen.

»Det er ikke vores opgave at anvise, hvad der nu skal ske,« siger han.

Selv om kritikken fra statsrevisorerne er hård, kunne den have været endnu værre:

»Det er det næsthårdeste kritik-niveau, vi befinder os på,« siger Peder Larsen.

Rigsrevisionen rettede tidligere onsdag en usædvanlig hård kritik af den offentlige ejendomsvurdering i Skat, hvor der eksempelvis i 2011 var fejl i tre ud af fire ejendomsvurderinger, hvilket vil sige, at vurderingen af boligen ikke matchede det beløb, som husene blev handlet til.

I 2003 overtog Skat og Skatteministeriet opgaven med de offentlige ejendomsvurderinger fra kommunerne, og helt fra starten har Skat været klar over, at der var problemer på området. Otte år senere, i 2011, opfordrede Rigsrevisionen Skat til at få styr på vurderingerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip