Statsrevisorformand: Ministre skal samarbejde

Det er uden fortilfælde, at regeringen ikke vil samarbejde fuldt med Rigsrevisionen.

Det siger SFs statsrevisor Peder Larsen om, at regeringen ikke vil besvare Rigsrevisionens undersøgelse fuldt ud i solcellesagen, hvor klimaminister Martin Lidegaard (R) fik en velvoksen næse fra Folketinget for en fejlbehæftet solcellelov.

- Det er noget af et særsyn. Jeg kan ikke mindes, at der overhovedet har været fortilfælde for, at der er kommet sådan en henvendelse fra regeringen til statsrevisorerne og Rigsrevisionen.

- Det kan jeg klart og tydeligt sige nej til, siger Peder Larsen, som er formand for Folketingets statsrevisorer.

Regeringens afvisning fremgår af et fælles brev til Folketingets formand Mogens Lykketoft (S) fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), finansminister Bjarne Corydon (S), økonomiminister Margrethe Vestager (R) og socialminister Annette Vilhelmsen (SF).

Spørgsmål: - Vil det hæmme Rigsrevisionens og statsrevisorernes arbejde?

- Hvis man ser på det juridiske grundlag, er der ikke belæg for at gøre det, som regeringen lægger op til. Der står i loven om statsrevisorer og Rigsrevisionen, at vi har adgang til alt, vi forlanger, siger Peder Larsen.

Spørgsmål: - Er det et forsøg på at udøve pression på Rigsrevisionen med et brev fra fire topministre, hvoraf tre er partiledere?

- Som sagt: Det er ganske usædvanligt. Man kan så vælge at opfatte det som pression eller som en venlig henvendelse. Det sidste er det nok de færreste, der egentlig tror på, siger Peder Larsen.

Statsrevisorerne bør fastholde, at solcellesagen skal undersøges, mener formanden.

- Umiddelbart har jeg svært ved at forstå, hvorfor vi skulle trække vores ønske om en undersøgelse tilbage, siger Peder Larsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip