Statsstøtte til FIH Erhvervsbank overholder EU's regler

Den danske stats nødhjælp på 2,25 milliarder kroner til FIH Erhvervsbank forrige år holdt sig inden for EU's snævre regler for statsstøtte.

Det siger EU-Kommissionen tirsdag i en pressemeddelelse.

- Europakommissionen har fundet, at den statsstøtte, som blev ydet til danske FIH Erhvervsbank (FIH) for at løse dens problemer med værdiforringede aktiver, overholder EU's statsstøtteregler.

- Det sker især på grund af, at der ydes en passende betaling for støtten, og fordi FIH's omstruktureringsplan vil gøre banken i stand til at blive rentabel på lang sigt uden at fordreje konkurrencen på det indre marked, hedder det i pressemeddelelsen.

Staten fremlagde i juli 2012 en redningsplan, der skulle løse begyndende likviditetsproblemer i banken, der på det tidspunkt var Danmarks sjettestørste.

På det tidspunkt havde kapitaltilskuddet allerede fået en midlertidig godkendelse fra EU-Kommissionen. Den mere grundige gennemgang får nu vagthundene i EU til at konkludere, at alt er foregået efter bogen.

FIH Erhvervsbank meddelte torsdag i sidste uge, at dele af banken nu er sat til salg. Spar Nord meddelte efterfølgende sin interesse i at købe.

FIH Erhvervsbanks ejerkreds tæller i øjeblikket blandt andre ATP, PFA, rigmanden Fritz Schur og adskillige af bankens ledende ansatte.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip