Statsstøtte til FIH Erhvervsbank overholder EU's regler

Skrevet af admin

11/03/2014

Dagens topnyheder

Den danske stats nødhjælp på 2,25 milliarder kroner til FIH Erhvervsbank forrige år holdt sig inden for EU's snævre regler for statsstøtte.

Det siger EU-Kommissionen tirsdag i en pressemeddelelse.

- Europakommissionen har fundet, at den statsstøtte, som blev ydet til danske FIH Erhvervsbank (FIH) for at løse dens problemer med værdiforringede aktiver, overholder EU's statsstøtteregler.

- Det sker især på grund af, at der ydes en passende betaling for støtten, og fordi FIH's omstruktureringsplan vil gøre banken i stand til at blive rentabel på lang sigt uden at fordreje konkurrencen på det indre marked, hedder det i pressemeddelelsen.

Staten fremlagde i juli 2012 en redningsplan, der skulle løse begyndende likviditetsproblemer i banken, der på det tidspunkt var Danmarks sjettestørste.

På det tidspunkt havde kapitaltilskuddet allerede fået en midlertidig godkendelse fra EU-Kommissionen. Den mere grundige gennemgang får nu vagthundene i EU til at konkludere, at alt er foregået efter bogen.

FIH Erhvervsbank meddelte torsdag i sidste uge, at dele af banken nu er sat til salg. Spar Nord meddelte efterfølgende sin interesse i at købe.

FIH Erhvervsbanks ejerkreds tæller i øjeblikket blandt andre ATP, PFA, rigmanden Fritz Schur og adskillige af bankens ledende ansatte.

/ritzau/