Stein Bagger brugte dæknavn i lagerfirma

Skrevet af admin

15/11/2013

Dagens topnyheder

Steen Beck. Navnet lyder almindeligt og neutralt, men bag det gemmer sig nyere tids største danske svindler Stein Bagger.

I virksomheden Dansk Selfstorage optrådte Stein Bagger nemlig under navnet Steen Beck, når han blandt andet via e-mail var i kontakt med virksomhedens samarbejdspartnere.

Anklager Malene Rysgaard fra Bagmandspolitiet læste fredag i Københavns Byret adskillige mails op underskrevet af Steen Beck, da hun afhørte en 51-årig mand, som ifølge anklagemyndigheden har brudt loven sammen med Stein Bagger.

Den 51-årige stod opført som direktør i firmaet, men ifølge Malene Rysgaard udførte Stein Bagger en stor del af direktionsarbejdet, selv om han fik forbud mod den slags, da han i 2009 blev dømt for svindel for over 800 millioner kroner.

- Jeg anser Stein for at være en af de dygtigste erhvervsfolk i Danmark, fortalte den 51-årige under afhøringen.

Bagger var på papiret ansat i virksomheden som praktikant i forbindelse med et uddannelsesforløb, som han var i gang med under sin afsoning af 2009-dommen på syv års fængsel.

Malene Rysgaard kunne dog fremlægge flere mails, som indikerede, at Stein Baggers rolle i virksomheden ikke just havde praktikant-karakter.

I en mail til virksomhedens revisor brugte Stein Bagger alias Steen Beck blandt andet formuleringen "Det juridiske er min afdeling". Men den 51-årige forklarede igen og igen, at han stod bag og godkendte Baggers gøren og laden i virksomheden.

Det kom også frem under fredagens retsmøde, at Stein Bagger på et tidspunkt satte den 51-årige i forbindelse med den svenske erhvervsmand Royne Carlsson, som omkring årsskiftet til 2012 overtog virksomheden.

Stein Bagger og den 51-årige nægter sig skyldige i at have overtrådt forbuddet, ligesom de også nægter sig skyldige i økonomisk kriminalitet. For Stein Baggers vedkommende drejer det sig om underslæb for en kvart million kroner.

Der ventes dom i sagen sidst i november.

/ritzau/