Stemmemagnet fik EL fra spærregrænsen til 14 mandater

Da hun for syv år siden blev Enhedslistens første politiske ordfører, kæmpede partiet med at nå over Folketingets spærregrænse.

Siden er partiet med Johanne Schmidt-Nielsen vokset med ti mandater til 14. Men har den netop afgåede politiske ordfører formået at bruge mandaterne til at få politik igennem?

- Ja, i alle de situationer hvor muligheden har været der, lyder vurderingen fra dagens hovedperson på pressemødet, hvor hun giver stafetten som politisk ordfører videre til partifællen Pernille Skipper.

- Men det er åbenlyst for enhver, at vi havde en regering med Thorning og Corydon, som virkelig synes, at det var dejligt at lave politik med Lars Løkke – måske fordi de i virkeligheden ikke var særligt uenige, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Men når vi lavede aftaler sammen, synes jeg, at vi fik vigtige ting igennem. Man kunne hive mange enkeltsager frem.

Og hvordan vil Pernille Skipper så sikre sig større indflydelse hos en Socialdemokratisk ledet regering, hvis magten skifter?

På pressemødet understreger den nyudnævnte politiske ordfører, at det ikke er nogen hemmelighed, at Enhedslisten er meget uenig i store dele af politikken hos det parti, de peger på som statsministerparti.

- Men dansk politik er i forandring. Vi er flere partier, der ønsker noget andet i dag, siger hun med henvisning til det, der populært er blevet kaldt dansk politiks "forandringsblok", som ud over Enhedslisten tæller Alternativet og SF.

Pernille Skipper tilføjer, at hun ikke har tænkt sig at lægge en anden politisk linje end sin forgænger på posten.

Johanne Schmidt-Nielsen genopstiller ikke ved næste folketingsvalg på grund af partiets rotationsprincip.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip