Stenrig kommune med 300 millionærer sagde nej til 10 flygtninge - tog hellere bøden på 1,9 millioner

En af Europas allerrigeste småbyer har takket nej til at modtage nogen flygtninge. I stedet har borgerne stemt om at betale en bøde på omtrent 1,9 millioner kroner for at slippe.

Borgerne i den schweiziske by Oberwil-Lieli - der ligger lidt uden for Zürich - frygtede nemlig, at kvinder og børn ville blive udsat for sexovergreb, og at det fredelige miljø ville blive forstyrret, ifølge Daily Mail

l I alt bor der 2.200 borgere i byen, og heraf er 300 millionærer. Det er altså en usædvanligt velhavende by. Nu betaler kommunen millionbøden for at undgå regeringens kvotekrav.

- Vi ønsker dem ikke her. Så enkelt er det. Vi har arbejdet hårdt hele livet og har en dejlig landsby, som vi ikke ønsker spoleret. Vi er ikke i stand til at tage imod flygtninge. De ville ikke passe ind her, siger en af beboerne til avisen.

I Schweiz er der tradition for folkeafstemninger, som går helt ned i den konkrete politik. Den 1. maj stemte Oberwil-Liels befolkning med et snævert flertal nej til at tage imod asylansøgere. Det har ført til splid i byen.

De, som stemte ja til asylansøgerne, mener, at nej-sigerne er racister.

Schweiz er ikke medlem af EU, men har alligevel sagt ja til at tage imod flygtninge fra borgerkrigen i Syrien. Tidligere på året sagde landet ja til at tage imod 3.000 syrere. En tredjedel af dem ankommer inden for de næste par måneder.

Læs også: Syriske flygtninge sætter telte op på hans jord: Landmand pløjer traktor lige igennem lejren

- Afstemningen var en protest mod den kvote, vi blev påtvunget af regeringen. Vi måtte ikke få at vide, om de 10 var fra Syrien eller om de var økonomiske migranter fra andre lande. Ja, flygtninge fra Syrien skal hjælpes, og de er bedre tjent med at blive hjulpet i lejre nær deres hjem, mener borgmester i byen, Andreas Glarner.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip