Stevie Wonder takker for hjælp til de blinde

Det er lykkedes 600 forhandlere fra 186 lande at blive enige om en aftale, der letter livet for verdens blinde, og det vil Stevie Wonder belønne. Han takker med en koncert i Marokko, hvor drøftelserne i World Intellectual Property Organization finder sted.

FN-organisationen kunne i går meddele, at forhandlerne var nået til enighed om en traktat, der sikrer de blinde og svagtseende nemmere adgang til bøger, hvilket generaldirektør Francis Gurry kalder »en sejr både for de synshandicappede, for folk med handicap i forhold til trykte medier og for det multilaterale system«. Han mener også, at den såkaldte Marrakesh-traktat »dokumenterer det internationale samfunds vilje og evne til at tackle specifikke problemer«. Og det er Wonder enig i.

Sangeren, som selv er født blind, appellerede tidligere på ugen til forhandlerne i Marokko. I et videoindlæg bad han dem om at løse de udestående punkter om ophavsret og blive enige.

Wonder brugte en af sine berømte sangtekster i let omskrevet udgave:
»Let’s get this signed, sealed, delivered, and I’m yours«, sagde han - og i aften indfrier han løftet. Det sket ved en koncert i Marrakesh, hvor alle konferencens deltagere kan opleve soulstjernen ganske gratis.

Dagens Gossip